מתפללים על הילדים שלנו

וליתר ביטחון הם גם מבוטחים 24/7

הזמר היוצר והמוזיקאי חנן בן ארי שחרר סינגל חדש בחודש שעבר, שם הוא אומר:

"אני לא אספיק להגיע לשמור, להציל, להושיע לספוג במקומם ת'קליע אוי כמה הלב הוא פגיע"

כל מי ששמע את השיר התרגש ממילות השיר, וההורים שביננו אף יותר.

כולנו יודעים שבחיים אנחנו לא יכולים להגן בצורה מושלמת על הילדים שלנו. סיטואציה בה הורה מקבל שיחת טלפון מבית הספר כי ילדו נפגע ונפצע היא לא סיטואציה זרה לאף אחד מההורים, ומי שחווה סיטואציה שכזו יודע שהדבר הראשון שעליו לעשות לאחר שהבהלה יורדת היא לרוץ ולהעניק לילדו את הטיפול הטוב והמסור ביותר שאנחנו יכולים להעניק. לצערי לאחר המקרה וההחלמה רבים מאיתנו שוכחים מהמקרה וממשיכים בחיינו, הילדים גדלים והסיטואציה הלא נעימה נשארת כזיכרון רחוק שלעיתים מדברים עליו בערבי שישי. וכעת נשאלת השאלה, מה בנוגע לנזק שנותר לילד, או המוגבלות שממנה סבל עד להחלמה, ומהן הזכויות המגיעות לילד לאחר הפגיעה?

ביטוח תאונות אישיות תלמידים שמעתם?

חשוב לזכור, כל ילד הלומד במסגרת חינוך חובה מ-ב-ו-ט-ח בכל מקום ובכל זמן! גם במהלך הערב והשבת, מחוץ לשעות הלימודים, וגם במהלך החופש הגדול ובחופשות החגים. חשוב לציין כי שאלות כגון הקשר למסגרת החינוכית, או שאלת האשם בתאונה כלל אינן רלוונטית וניתן להגדיר ביטוח שכזה כביטוח "שברת שילמת", כלומר ניתן לתבוע פיצוי במקרים רבים בהם הילד נותר עם הגבלה זמנית, צמיתה או חלילה גרוע מכך. רגע, אולי יש פה בעיה קטנה, הילד קטן וכפי שבטח רובנו כבר שמענו או יודעים, תביעות ביטוח מתיישנות תוך פרק זמן בן שלוש שנים, פרק זמן שעשוי להיות קצר מדי על מנת שנראה את הנזק, עם זאת חשוב לדעת כי תקופת ההתיישנות מתחילה רק שהילד מגיע לגיל 18 שנים כלומר, ניתן לתבוע על תאונה שהילד עבר עד שהוא מגיע לגיל 21.

לסיום, חשוב שנזכור! הפיצוי הוא לא "מתנה", הורי הילד משלמים עבור הביטוח במסגרת החינוכית,עם זאת אנחנו מקווים שלעולם לא נשתמש בו שכן כמו שהזמר אמר בשיר "אמן שיהיו בריאים תמיד".

חשוב לזכור, האמור אינו מהווה יעוץ משפטי. בכל מקרה ובכל פגיעה או מחלה מומלץ לפנות ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בתיקי הביטוח הלאומי על מנת לממש את כלל הזכויות.

אולי תאהבו גם..

דילוג לתוכן